http://www.fmtvdx.eu
 
 

DAB+ DX, de actieve zoektocht naar verre radio zenders ! in progress
 
   DAB+
     
HOL Nederland
     
 

 

 

 

 

 

OVER DAB+

Met DAB+ luister je via de digitale ether naar je favoriete radiozender. Alle landelijke en regionale publieke en commerciŽle radiostations die je kent van FM zitten erop. Daarnaast zijn ten opzichte van FM extra digital only radiostations te beluisteren. Voor het digitale DAB+ signaal heb je wel een radio-ontvanger met DAB+ techniek nodig.

Wat is DAB+ eigenlijk?
DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. DAB+ is de verbeterde versie van DAB, dat in 1981 is ontwikkeld door het Instituut voor Radiotechniek in Duitsland. Het betrof een onderzoeksproject van de Europese Unie. Anno 2013 is DAB+ een volwaardige digitale uitzendtechniek met veel voordelen. Het Nederlandse samenwerkingsverband Digital Radio NL werkt o.a. met DAB+ techniek. Buiten Nederland zijn er veel andere landen die via DAB/DAB+ uitzenden, zoals AustraliŽ, Duitsland, de UK, Noorwegen, Zwitserland, BelgiŽ, ItaliŽ, Polen en Denemarken.

DAB+ biedt digitale geluidskwaliteit en je navigeert eenvoudig op alfabet naar je favoriete zender. De digitale ontvanger stelt na een ťťnmalige installatie scan direct haarscherp af op het gewenste radiostation (af en toe kun je nieuwe autoscans uitvoeren om te zien of er meer stations bij gekomen zijn). Daarnaast kunnen zenders met DAB+ technologie aanvullende informatie leveren, waaronder beeldmateriaal. Afhankelijk van het type radio kun je deze beelden zien.

 

 

in progress

 

 
 

www.fmtvdx.eu