http://radio-tv-nederland.nl/index.html
 

http://www.vwtelecom.com/
 
http://degrootstekerstboom.nl/

 

VolkerWessels Telecom bouwt jaarlijks zendmast om tot kerstboom

De ‘Grootste Kerstboom ter Wereld' wordt al sinds 1997 opgetuigd. Hiervoor gaan jaarlijks ruim 120 lampen de zendmast van IJsselstein in. VolkerWessels Telecom klaart deze bijzondere klus.

<< De Grootste Kerstboom gebouwd door VolkerWessels >>

Hoe werkt het ‘optuigen’ van de kerstboom?

In totaal spant VolkerWessels Telecom 12 tuidraden op vier verschillende niveaus met ruim 120 lampen. Op ieder niveau wordt een lier geplaatst, waarmee wij de tuien omhoog hijsen. Vervolgens trekken we kunststof draden met lampen middels een kleine lier omhoog en zetten deze aan de toren vast. Dan spannen we deze draden af op een verzwaarde container onderaan de zendmast. Het toplicht van de boom wordt pas 's nachts geplaatst op 372 meter hoogte. Dan zijn de antennes uitgeschakeld en kunnen wij veilig en stralingsvrij werken. Bij helder weer zien wij dan de Amsterdam Arena en de Van Brienenoordbrug in Rotterdam liggen.

Bijzondere klus

Het ombouwen van de zendmast tot kerstboom is voor VolkerWessels Telecom een bijzondere klus door de speciale functie die de mast in de maand december heeft. Door onze jarenlange ervaring met werken op hoogte en het (her)bouwen van zendmasten, is het werk aan de zendmast in IJsselstein tegelijkertijd bekend terrein. Gemiddeld hebben wij zo'n drie weken nodig voor de opbouw, maar dit is zeer afhankelijk van de weersomstandigheden. Na Driekoningen is het ook aan ons om de lampen te demonteren.

Feiten & cijfers

Bedrijfsonderdeel
VolkerWessels Telecom | Netwerk Solutions

Opdrachtgever
Stichting Kerstboom

Hoogte zendmast
372 meter

Aantal lampen
120 lampen en één toplicht

Aantal kunststof draden
12 stuks
 

 You   Tube  De Grootste Kerstboom

https://www.facebook.com/grootstekerstboom Grootste Kerstboom

https://www.facebook.com/VolkerWesselsTelecom VolkerWessels Telecom

Programma 2013

Als bestuur hebben we dit jaar de handen ineen geslagen met de Baronie. In voorgaande jaren was de ontsteking altijd op de eerste vrijdag na Sinterklaas maar we willen dit jaar de jaarlijkse kerstmarkt in de binnenstad een extra feestelijk tintje geven. Om die reden zal de ontsteking plaatsvinden op zaterdag 7 december vanaf de Overtoom (uiteraard onder voorbehoud dat we de financiering ook dit jaar weer rond krijgen).

Het programma voor de avond was:

19:00 uur: Dj Patjoo begint met draaien, 20:00 uur: Start officiële programma met toespraken, 20.20 uur: Ontsteking kerstboom, 20:25 uur: Optreden Wolter Kroes, 20:50 uur: Dj Patjoo draait laatste 3 platen, 21:00 uur: Einde evenement

Lokale ondernemers steunen Kerstboom 24 november 2013

Niet alleen de bevolking maar ook de lokale ondernemers dragen de Kerstboom een zeer warm hart toe. Zo krijgen we actieve en financiële steun van de Baronie en daarnaast groeit het lijstje sponsors en vrienden van de Kerstboom nog elke dag. Dit zijn de 30 bedrijven die op dit moment al “vriend van de Kerstboom” zijn.

Wilt u ook behoren tot de vriendenclub van de Kerstboom, neem dan contact op met Bas Huisman of meld u nu aan via info@degrootstekerstboom.nl

It Giet Oan ! 19 november 2013

De Grootste Kerstboom ter Wereld zal ook dit jaar weer gaan branden. Het bestuur van de Stichting Kerstboom heeft hiervoor definitief het licht op groen gezet. Net als voorgaande jaren zullen de hijswerkzaamheden worden uitgevoerd door Volker Wessels Telecom.

Op dit moment is 85% van de begroting gedekt. De sponsor- en donateurswerving zijn echter nog in volle gang en we vertrouwen erop dat daarmee in de komende weken het restant nog wordt binnengehaald. Het is prachtig om te zien dat de Kerstboom op brede steun bij bevolking en bedrijfsleven kan rekenen. Ondanks de economische crisis is het aantal sponsors groter dan vorig jaar. We hebben daarom de knoop doorgehakt en onze vaste partner Volker Wessels Telecom opdracht gegeven de voorbereidingen te starten.

Dit jaar heeft de Stichting Kerstboom actief de samenwerking met ondernemersvereniging de Baronie gezocht. Om die reden zal de ontsteking dit jaar plaatsvinden op zaterdag 7 december tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in de binnenstad van IJsselstein. De festiviteiten zullen plaatsvinden op de Overtoom en de ontsteking zal worden opgeluisterd door een optreden van Wolter Kroes.  Website: de grootste kerstboom

Radio Oudestijl Facebook Grootste Kerstboom

De voorbereidingen voor om de ’grootste kerstboom ter wereld’ te versieren al in volle gang zijn want er lagen in de hal wat lampen op een karretje<< De Grootste Kerstboom gebouwd door VolkerWessels >>

   
 

Alle legale Radio en TV Zenders in Nederland