http://radio-tv-nederland.nl/index.html
 

http://www.vwtelecom.com/
 
http://degrootstekerstboom.nl/

 

VolkerWessels Telecom bouwt jaarlijks zendmast om tot kerstboom

De ‘Grootste Kerstboom ter Wereld' wordt al sinds 1997 opgetuigd. Hiervoor gaan jaarlijks ruim 120 lampen de zendmast van IJsselstein in. VolkerWessels Telecom klaart deze bijzondere klus.

<< De Grootste Kerstboom gebouwd door VolkerWessels >>

Donderdag 5 december 2013

Kerstboom weerstaat storm en bliksem

Het was een spannend dagje gisteren. Niet alleen teisterde een zware storm heel Nederland en dus ook de zendmast, maar vervolgens sloeg ook nog eens de bliksem in in de mast. Alle reden dus voor een grondige inspectie vanmorgen.

De schade blijkt gelukkig mee te vallen. Ondanks de blikseminslag functioneert het toplicht (de piek) nog gewoon. Wel waren 2 van de 3 containers met betonblokken (waaraan de tuidraden bevestigd zitten) omgewaaid (!). Deze zijn met een kraan weer op hun plaats gezet. Daarnaast was een van de tuien verstrengeld geraakt in de gewone kabels en dat moe(s)t wel worden hersteld. Het lijkt erop dat dit allemaal is gelukt en dat we morgen de Kerstboom gewoon in volle glorie kunnen bewonderen.

Maar eerlijk is eerlijk, het blijft wel spannend en ook wij zijn pas echt gerustgesteld als we morgen alle lampjes aan zien gaan.  Kijk hier naar de foto van de blikseminslag:  http://www.nufoto.nl

 

Zaterdag 7 december 2013
   
Lichtjes grootste kerstboom weer aan
   
   
   

IJSSELSTEIN - De lichtjes van de grootste kerstboom ter wereld in de zendmast in IJsselstein zijn zaterdagavond ontstoken. Zanger Wolter Kroes verrichtte de openingshandeling samen met de 10-jarige Max, burgemeester Patrick van den Brink en commissaris van de Koning Willibrord van Beek.

Max mocht helpen omdat hij de winnaar is van een wedstrijd cakejes bakken. De lekkernijen worden verkocht en de opbrengst gaat naar de slachtoffers van de orkaan op de Filipijnen.

Rond 20.20 uur gingen de lampjes van de Gerbrandytoren in IJsselstein aan. Daarna was er een optreden van Wolter Kroes. De ontsteking van de grootste kerstboom trok veel publiek uit IJsselstein en omstreken.

Of de ceremonie door kon gaan was nog even de vraag, want donderdag raakte de toren beschadigd door de storm en sloeg de bliksem in. Volgens de organisatie is de verlichting nu weer helemaal in topconditie.

Zoals altijd was het ook dit jaar spannend of er genoeg geld zou zijn voor de grootste kerstboom. Om de lampjes in de kerstboom mogelijk te maken, is 65.000 euro opgehaald. De lichtjes zullen tot en met 6 januari (Driekoningen) te zien zijn.

De titel 'grootste kerstboom ter wereld' dankt de mast aan een vermelding in het Guinness Book of Records. De Gerbrandytoren wordt in de volksmond ook wel de zendmast van Lopik genoemd. Het hoogste punt is 366,8 meter. http://www.rtvutrecht.nl

12-12-2013 RTL Weer met Renier van den Berg

 You   Tube   VolkerWessels Telecom bouwt grootste kerstboom ter wereld

VolkerWessels Telecom heeft jarenlange ervaring met werken op hoogte en het (her)bouwen van zendmasten. Daarom is het werk aan de Gebrandytoren in IJsselstein geen onbekend terrein. Toch is het ombouwen van deze zendmast tot kerstboom voor ons elke keer een bijzondere klus. Dit komt door de speciale functie die de mast in de maand december heeft. De lampen van de boom zijn tijdens de donkere decemberdagen vanaf heinde en ver te zien.

 

Geupload op 2 dec 2010

Gerbrandytoren, IJsselstein; Optuigen grootste kerstboom ter wereld.

Volg De Grootste Kerstboom ter wereld ook op Twitter, Facebook en Hyves. Je bent dan altijd op de hoogte over het wel en wee van dit mooie project!
 


<< De Grootste Kerstboom gebouwd door VolkerWessels >>

   
 

Alle legale Radio en TV Zenders in Nederland