01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >>
 

Brand in de TV-toren in Hoogersmilde

RTV toren in Hoogersmilde in de nacht van 18 op 19 Juli 2011


De toren staat in de schijnwerpers en er is bewaking...


18-07-2011 | De situatie op maandagmiddag 14:00 uur


Maandagmiddag 14:00 uur


Tuidraden op ruimen


Ruimte maken voor een hele grote kraan
Bordes is diep de grond in geboord..


De top van de mast


De digitale antenne voor Digitenne...
 


18-07-2011 | Radiozenders weer in de lucht
Met het instorten van de zendmast in Hoogersmilde en het (deels) uitschakelen van de zendmast in Lopik zijn sinds afgelopen vrijdag diverse radiostations uit de lucht geweest.

Agentschap Telecom heeft samen met de betrokken partijen gekeken naar noodoplossingen en waar mogelijk alternatieve frequenties toegewezen.

Prioriteit aan rampenzender

Omdat Radio 1 en RTV Drenthe de functie van rampenzender vervullen is prioriteit gegeven aan het in de lucht krijgen van deze zenders. Vrijdagmiddag is om die reden frequentie 747AM landelijk ingezet voor Radio 1. RTV Drente was zaterdagochtend op alternatieve opstelplaatsen weer te beluisteren. Op zaterdagmiddag heeft Agentschap Telecom toestemming gegeven om hiervoor in Meppel een frequentie in te zetten uit een van de teruggevallen FM-pakketten.

Alternatieve opstelplaatsen

Afgelopen dagen is hard gewerkt door alle betrokken partijen om de radiozenders van Smilde weer in de lucht te krijgen. Hiervoor zijn alternatieve opstelplaatsen gezocht. Er zijn zenders bijgeplaatst in onder andere Tjerkgaast, Irnsum en Groningen.

Ook voor de zenders die uit zijn gezet in Lopik is gezocht naar tijdelijke alternatieven. Zo is voor Radio 1 Hilversum in gebruik genomen. Vanmiddag zal daar Lelystad bijkomen. Op dit moment zijn een aantal zenders al met laag vermogen in gebruik genomen. In de loop van de week wordt geprobeerd alle zenders daar weer met vol vermogen aan te kunnen zetten.

Verminderde ontvangst radiozenders

Het gebrek aan hoogte van de alternatieve opstelpunten en het lagere vermogen waarmee uitgezonden wordt heeft echter tot gevolg dat de ontvangst nog niet overal even goed is. Agentschap Telecom is samen met de operators bezig een overzicht te maken van de tijdelijke frequenties, locaties en verzorgingsgebieden. Zodra dit beschikbaar is publiceren wij dit op deze site.

Bron: http://www.agentschaptelecom.nl

 


18-07-2011 | Brandgevaar in zendmast Hoogersmilde door chaos

Foto: Aerophoto Eelde

Hoogersmilde - Eigenaar Alticom van het onderste deel van de zendmast in Hoogersmilde waarschuwde al in 2007 voor risico's op branden en ongelukken door chaotische toestanden op de Nederlandse zendmasten. Oud-medewerkers bevestigen dat het de laatste jaren 'een rommeltje' was op de tv-toren.


In het rapport 'Veilig werken op hoog niveau' zegt Alticom zich zorgen te maken of er wel veilig gewerkt kan worden. Er zou sprake zijn van 'valgevaar' en 'elektrocutie- en verbrandingsgevaar'. De risico's ontstaan doordat er veel verschillende bedrijven binnen de torens werken. Zo is het onderste betonnen deel van Hoogersmilde eigendom van Alticom en het bovenste deel, de nu ingestorte stalen pijp, in handen van Novec, een dochter van netwerkbeheerder TenneT.

Onder verantwoordelijkheid van die twee bedrijven kunnen omroepen, telecombedrijven en databeheerders apparatuur plaatsen in de toren. Zij laten verschillende aannemers het onderhoud verrichten en om het ingewikkeld te maken wordt dat vaak weer uitbesteed aan onderaannemers. Vroeger was de PTT eigenaar van de toren en werd de mast beheerd door een vast team PTT-medewerkers. Tegenwoordig is het niet meer nodig de mast continu te bemannen. Bron: www.dvhn.nl


Foto: Hoogersmilde zondagavond 17 Juli
 

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >>


Alle legale Radio en TV Zenders in Nederland